PUHEENJOHTAJAN KUUKAUSIKIRJE - HUHTIKUU 2022
Liedon PalloJulkaistu: 04.05.2022 09.08

PUHEENJOHTAJAN KUUKAUSIKIRJE - HUHTIKUU 2022

Tervehdys,

Olen viime aikoina viettänyt paljon aikaa Viertolassa nauttien kevätauringosta ja katsellen joukkueiden tekemistä. Tuonne kotikentällemme keskittyy toimintamme ydin, treenit ja pelit. Ensin treeneissä joukkueet harjoittelevat tekniikkaa ja pelaamista ja sitten peleissä vastustajat saapuvat kilvoittelemaan pelissä. Maaleja ja voittoja juhlitaan ja välillä joudutaan maistamaan myös tappion karvasta kalkkia. Valmentajat ohjeistavat ja neuvovat, jojot huolehtivat, että asiat toimivat, huoltajat hoitavat niin kentällä tulleet kolhut kuin harmistuksetkin. Kioski palvelee tarjoillen mm. kahvia ja syötävää ja yleisö kannustaa.

Liedon Pallo on jalkapalloseura, jonka selkäranka on vapaaehtoiset, joiden toiminta kattaa monenlaisia tehtäviä. Vapaaehtoiset toimivat joukkueenjohtajina, valmentajina, huoltajina, buffetvastaavina ja rahastonhoitajina. Monasti nämä vapaaehtoistoimijat toimivat lapsensa joukkueessa mahdollistaen lapselleen ja lapsen kavereille harrastamisen kuningaslajin parissa.

Eräänä päivänä taas Viertolassa ollessani sain vaimoltani viestin, jossa kyseltiin, milloin tulen kotiin viettämään aikaa toisen perheeni kanssa. Tuo viesti sai minut ajattelemaan. Kuinkahan monta kertaa olen itsekin eri rooleissa toimiessani, someen jotain Liedon Pallo aiheista jakaessani käyttänyt tunnustetta #Liepaperhe. Tämä Liepaperhe on toinen perhe, Liedon Pallo niminen jalkapalloseura. Jokainen meistä on tämän perheen tärkeä jäsen ja osa toimintaa, jota kuvaa tämän kirjeen ensimmäinen kappale.

Liedon Pallo on jalkapalloseura, jonka toimintaa ohjaavat monet eri säännöt, päätökset ja linjaukset. Joukkueilla yhtenäinen peliasu peleissä, josta Liedon Pallon joukkueet tunnistaa. Peleissä noudatetaan jalkapallon sääntöjä, jotka vaikkapa määrittelevät paitsion. Lisäksi toiminnanjohtajan pitämissä yhteisissä jojo-kokouksissa sovitaan asioista yhdessä. Seurakäsikirjassa on kerrottu toimintaan vaikuttavista asioista ja sen on tarkoituksena toimia ohjeistuksena eri tilanteissa. Päivitetty versio seurakäsikirjasta julkaistaan loppukevään tai alkukesän aikana.

Ohjeistusten määrä lisääntyy nyt keväällä, kun aikaisemmin julkaistun seurakäsikirjan rinnalle julkaistaan talousohjesääntö. Tätä varten toiminnanjohtaja Jallu kutsuu joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat yhteiseen kokoukseen, jossa talousohjesääntö käydään yhdessä läpi ja se jalkautetaan osaksi toimintaamme.

Samoin nyt loppukeväällä, alkukesän aikana valmennuspäällikkö Rane kutsuu valmentajat yhteiseen kokoukseen, jossa esitellään Liedon Pallon valmennuksen linjaukset, valmennuksen periaatteet sekä valmennuksen periaatteet 7–13-vuotiaille. Tilaisuudessa käydään em. dokumentit läpi ja sovitaan yhdessä näiden jalkauttamisesta osaksi toimintaamme.

Yhteisten sääntöjen ja toimintatapojen tarkoituksena ei ole kahlita ja rajoittaa joukkueiden omaa toimintaa. Kun meillä on yhteinen tapa toimia, joukkueiden tekeminen helpottuu, kun jokaisen ei tarvitse miettiä ja keksiä kaikkea uudelleen. Joukkueille jää tällöin aikaa toteuttaa toimintamme ydintä.

Jarno