Valentin Gofflot vastaamaan maalivahtien valmennuksesta
Liedon PalloJulkaistu: 02.06.2021 14.21

Valentin Gofflot vastaamaan maalivahtien valmennuksesta

Liedon Pallo on saanut uuden junioreiden maalivahtivalmentajan, kun M2-joukkueen vastuuvalmentaja Valentin Gofflot siirtyy vastaamaan myös seurassa tehtävästä maalivahtivalmennuksesta. Belgialainen Gofflot omaa itsekin maalivahtitaustan, joten heidän valmentamisensa on hänelle sydämen asia.

– Olin 6-vuotias, kun siirryin harrastamaan jalkapalloa. En tykännyt pallon perässä juoksemisesta, joten halusin aloittaa maalivahtina. Aloitin 7–8-vuotiaana heti maalivahtikoulussa ja sieltä matka jatkui aina puoliammattilaistasolle saakka. Lopulta jouduin 22-vuotiaana lopettamaan lajin loukkaantumisten takia, Gofflot kertoo.

Hän odottaa innolla tulevaa torstaita, kun seuran maalivahtivalmennusryhmät käynnistyvät. Alle ja yli 13-vuotiaille on omat ryhmänsä ja molemmat harjoittelevat Gofflotin alaisuudessa kerran viikossa täydentäen joukkueessa saatuja harjoituksia.

– On hienoa päästä opettamaan maalivahtien pelaamista nuoremmille. Toivon, että kielimuuri muodostu ongelmaksi. Uskon, että lapset haluavat opettaa minulle lisää suomea, jota jo jonkin verran osaan. Minulla on ainakin valtava halu oppia kieltä lisää, englanniksi kommunikoiva Gofflot sanoo.

Gofflotin apuna alle 13-vuotiaiden harjoitusryhmässä toimii B-junioreissa maalivahtina pelaavat Sampo Lindgren ja Aleksi Pinomäki.